Waarom Bollardblog?

De vroegste vermelding van een “Bollard” (Bolder in het Aantwaarps) gegeven door de Oxford Engels Woordenboek (verwijzend naar een maritiem meerpaal) dateert uit 1844. Het is gedefinieerd als “Een korte, dikke post op het dek van een schip of een kade, waaraan het meertouw van een schip kan worden bevestigd “.

In de 17e en 18e eeuw, werden op de kades vaak oude kanonnen gebruikt als bolders om het aanmeren van schepen aan de kade te helpen. Het kanon werd begraven in de grond, snuit naar onder tot ongeveer de helft of twee-derde van hun lengte, waardoor de stuitligging (achterkant) boven de grond steekt voor de bevestiging van scheepslijnen.

De Meerpaal (Bollard) staat dan ook als symbool van het omsmeden van “zwaarden naar Ploegen” en dus voor ontwapening en de bevordering van de vrede in het voordeel van de handel en welvaart.

Bolders zijn echter veel meer dan alleen maar stukken staal geplaatst in een kademuur.

Vandaag zijn ze niet enkel een symbool, maar zorgen ze voor de fysieke verbinding tussen schip en wal. Ze beveiligen het schip en de lading aan de kade waardoor veilige goederenbehandeling mogelijk is. De Bolder verbindt de continenten en verbindt de zee met het land. Ze bevinden zich onder de takel waarmee de goederen worden overgebracht van het schip naar de wal en vice-versa.

Daarmee bieden ze een verbinding voor goederen om veilig te bewegen. Bolders zijn nog steeds een essentieel element in de huidige logistieke waardeketen van goederen en containers van producent naar de consument en dus een belangrijk component in het huidige multimodaal vervoer.

“BOLLARDBLOG” biedt een forum voor standpunten en innovatie en ondersteunt de ontwikkeling van hun missie om bij te dragen tot de soepele en vlekkeloze stroom van goederen en containers tussen de continenten, zee en land en daarbuiten. Het bieden van een veilige werkomgeving met aandacht voor duurzame Synchromodale transportoplossingen is de missie van de “BOLLARDBLOG”

Constructieve kritische bijdragen zullen hun weg naar de industrie van multimodaal transport en logistiek vinden met focus op Planet, People, Prosperity and Partnering.

Terwijl Planet, People en welvaart zelfstandige naamwoorden zijn, definiëren wij Partnering als een werkwoord in de betekenis van “een platform voor mensen en organisaties om samen te werken”.